Kvinder på arbejdsmarkedet Dragør
Date: 2017-03-01 12:17

Video: Kvinder på arbejdsmarkedet Dragør

Mohammad på 76 år fra Syrien bor i dag i Danmark. Han havde ikke arbejde men alligevel afviste han gang på gang et jobtilbud.

Borgmester vil have 'syge' indvandrerkvinder op af sofaen

”Man kan se det samme mønster i lande som for eksempel Tyrkiet: Samtidig med, at kvinderne i de store byer kommer ud på arbejdsmarkedet og får frihed, er der en blomstrende mødomsindustri med operationer”.

Mellem himmel og jord

De færreste unge danske mænd går op i, om deres kæreste eller kommende ægtefælle er jomfru – sex før ægteskabet betragtes i dag som helt normalt. Anderledes forholder det sig som bekendt for mange muslimske indvandrere.

Spillerprofiler (P-S) - Generelt

Det kan dog også være frygt for helvedet og frygten for andre muslimers reaktioner, som får muslimer til at adlyde forbuddene, forklarer professor og lektor Tina Magaard fra Aarhus Universitet.

Der er rigtig mange penge at hente i at få flere af hovedstadens indvandrerkvinder på kontanthjælp ud på arbejdsmarkedet.

Han mener, at der af kulturelle årsager er nogle indvandrerkvinder, der holder sig væk fra arbejdsmarkedet ud fra nogle påståede sygdomme. Men det går ud over sammenhængskraften i samfundet, lyder det.

http:///7567/sa-er-der-nye-tal-pa-bordet-ikke-vestlige-indvandrere-og-deres-efterkommere-koster-arligt-danskerne-et-tocifret-milliardbelob-i-offentlig-forsorgelse/

Kristina Aamand fortæller, at den øgede frihed, kvinderne oplever særligt i Vesten, i mange tilfælde fører til endnu større krav om, at de skal følge hævdvundne traditioner:

Andre muslimske kvinder må ikke sidde ved kassen i et supermarked, fordi der er mange mænd blandt kunderne. Ifølge andre tolkninger må kvinder og mænd slet ikke omgås på arbejdspladsen, siger Waseem Hussain, der også er formand for Dansk Islamisk Center.

Nu står imam Waseem Hussain således frem og fortæller, at han ofte møder  muslimer, som er i tvivl om, hvorvidt de må varetage et arbejde i det danske samfund. Han giver flere eksempler til Kristeligt-Dagblad.